Docente

Mijn naam is Corrie Bisschop.

In 1980 kwam ik in aanraking met yoga. Ik werkte als analiste en had dus een exacte achtergrond. Yoga was een openbaring… er was meer.
Na verloop van tijd wilde ik me meer gaan verdiepen in de achtergrond, de filosofie van Yoga en wilde dit ook graag doorgeven. In 1986 ben ik begonnen met de opleiding tot yogadocent bij Saswitha, Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte.

Sinds 1988 geef ik Yogales en dat doe ik nog steeds met veel plezier.
De basis is Hatha Yoga, maar door vele bijscholingen en workshops op het gebied van yoga, adem en meditatie is het meer mijn manier van yoga geworden.

In mijn groepen kwam ik veel mensen tegen die problemen hadden met de adem. Men is de adem meestal niet bewust.
De ademoefeningen in de yoga (pranayama) zijn nogal sturend. Om deze oefeningen goed te kunnen doen, moet je eerst de adem vrij kunnen laten stromen.
Hiervoor heb ik verschillende jaartrainingen en supervisie gevolgd in de methode “De Ervaarbare Adem” van Ilse Middendorf bij Franz-Peter Menge, een leerling van haar. Daarna volgde ik nog een jaartraining bij Regine Herbig.
Yoga doet me goed en ik hoop nog veel mensen daarin te kunnen begeleiden.

In 2003 heb ik mijn praktijk uitgebreid met Ayurvedische massage. Daarvoor heb ik de opleiding tot Ayurvedisch
massagetherapeut gedaan bij Ayurveda Health Center in Nijmegen.
Ook de Ayurveda komt uit India en is, net zoals yoga, gebaseerd op de vijf elementen, aarde, water, vuur, lucht en ether. Allebei richten ze zich op het bereiken of behouden van evenwicht.
De Ayurveda kijkt naar de mens in zijn geheel en is zo een mooie aanvulling in mijn Yogapraktijk.